16.8 C
София
събота, април 1, 2023
НачалоНа фокусЗеленски приветства усилията за възстановяване на електроснабдяването в Украйна след поредните руски...

Зеленски приветства усилията за възстановяване на електроснабдяването в Украйна след поредните руски атаки

Украинският президент Володимир Зеленски приветства снощи усилията за възстановяване на системите за производство на електроенергия, повредени от руските атаки, но предупреди населението, че е твърде рано да се обявява за победа на енергийния фронт, предаде Ройтерс.

Зеленски заяви, че работниците в областта на енергетиката са се справили толкова добре с отстраняването на щетите, причинени в петък от руските ракетни удари и ударите на дронове, че на повечето хора не се е наложило да се сблъскат с много прекъсвания в събота и неделя.

„Самият факт, че… след масиран ракетен удар тази седмица можем да имаме толкова спокойни дни в енергийно отношение, доказва професионализма на нашите енергетици“, каза той във вечерно видеообръщение.

„Трябва да осъзнаем: това все още не е решителна победа на енергийния фронт. За съжаление, може да има нови терористични атаки от страна на Русия. Възможно е да има нови ограничения, ако има по-нататъшни разрушения или ръст на потреблението“, добави Зеленски.

През последните месеци Русия извърши неколкократни вълни от нападения срещу украински енергийни съоръжения, като на моменти оставяше милиони хора без осветление, отопление или водоснабдяване през студената зима.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments