19.8 C
София
сряда, май 11, 2022
НачалоНа фокусЗеленски призова Русия за сериозни разговори

Зеленски призова Русия за сериозни разговори

Ръководството на Русия трябва да достигне до логичната мисъл, че е нужно да бъде воден диалог с украинските власти. Това заяви късно в петък вечерта в поредното си видеообръщение украинският президент Володмир Зеленски.

„Въоръжените сили на Украйна продължават да отбиват вражеските атаки в южната част на страната, в Донбас, в посока Харков, в Киевска област. Като сдържат действията на Русия, нашите защитници и защитнички водят руското ръководство към простата и логична мисъл – трябва да говорим. Да говорим спешно и съдържателно, честно и за да постигнем резултат, а не за да печелим време“, каза Зеленски.

Той обяви, че досега при бойните действия са загинали 16 хиляди руски военнослужещи. Украинският президент коментира и условията, които поставя неговата страна при преговорите:

„Украинският суверенитет трябва да бъде гарантиран. Трябва да бъде осигурена териториалната цялост на Украйна. Т.е. условията трябва да са справедливи. Украинският народ просто няма да приеме друго“, подчерта Володимир Зеленски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments