Зимна приказка из най-разкошните коледни пазари в Европа

0

Няма нищо подобно на празничен пазар, който да разкрие коледния дух.Въпреки че тези събития могат да бъдат проследени до Виена – първият регистриран декемврийски пазар в града е през 1298 г. – традицията се е разпространила по целия свят през вековете.От Германия, Швейцария, Ню Йорк е трудно да се намери дестинация, която да не държи да покаже впечатляващ годишен коледен пазар.Всъщност някои са станали толкова популярни, че са се превърнали в туристически атракции сами по себе си.За съжаление, поради пандемията Covid-19, тази година няма да се проведат някои добре познати празнични пазари.
Ето нашето изложение на коледните пазари през 2020 г., които ще продължат да ни радват, както и тези, които бяха прекратени.

Виенска мечта

С разходки на северни елени, гигантско виенско колело и класическа рождественска сцена, на която да се дивите, магическият спектакъл на Виена капсулира празничния дух фантастично.
Въпреки че има около 20 коледни базара в австрийската столица, от които можете да избирате, Виенската коледна мечта, проведена пред кметството или Rathausplatz, е едно от най-старите и традиционни събития.

blank
На събитието, известно още като Wiener Christkindlmarkt, ще откриете над 150 щанда, предлагащи вкусни лакомства като австрийски колбаси и меденки, заедно с домашен коледен пунш.
Известното Дърво на сърцата, което представлява гигантско кленово дърво, украсено със стотици блестящи сърца, е фаворит сред посетителите и чудесна възможност за снимки.
Продължава ли тази година? Да.
Коледният пазар на Виенска мечта ще се проведе с редица допълнителни мерки за безопасност, като задължителни маски за лице както за посетители, така и за служители (с изключение на консумацията на храна и напитки).
Той трябваше да започне в средата на ноември, но датата на откриване сега не е потвърдена заради затварянето, въведено от австрийското федерално правителство, което влезе в сила на 2 ноември.

Коледен пазар в Базел, Швейцария

Повечето швейцарски градове са доста завладени от празнични пазари по това време на годината и атмосферата е невероятна. Коледният пазар в Базел е най-големият и може би най-добрият наоколо.
Разделен на две различни секции на Barfusserplatz и Munsterplatz, той се състои от близо 200 приказно декорирани сергии, в които се продават коледни подправки, декорации и свещи.  blank

Семействата ще се насладят особено на коледната приказна гора на Munsterplatz благодарение на дейности като украса на меденки и свещи, звездна работилница и празничен влак.
Продължава ли тази година? Да.
Базелският коледен пазар все още трябва да се проведе от 26 ноември до 23 декември 2020 г.

Приказка в Страсбург

Един от най-старите коледни пазари в Европа, този с Страсбург започва през 1570 г., но оттогава се е развил значително, пише CNN.Изключително популярният пазар осветява града с хиляди блестящи коледни светлини и празнични орнаменти.
Всяка година около два милиона души посещават пазара, на който има около 300 дървени щанда, продаващи всичко – от декорации и подаръци до местно елзаско вино.  blank
Place Klebe е може би най-популярното му място благодарение на изложената голяма коледна елха, както и на пързалката за лед.Но посетителите ще намерят много вълшебни гледки, докато се скитат из ето на броя на заразени с Covid-19 във Франция.

Зимните чудеса в Брюксел

Брюксел наистина оживява по Коледа, благодарение на Winter Wonders, което по-скоро прилича на фестивал, отколкото на пазар. Годишната феерия, която се простира през Place de la Monnaie, Grand Place, Place Sainte Catherine и Marche aux Poissons, е едно от най-големите и най-популярни събития в Белгия.  blank

Светлинно и звуково шоу, пързаляне с кънки на лед и разходки из панаира са сред дейностите, на които можете да се насладите, докато посетителите могат също да разгледат около 200 сергии, на които се предлагат глюхвайн, белгийска бира и вафли и да се взират с учудване в огромното коледно дърво, издигнато в Grand Place. Продължава ли тази година? Не. Зимните чудеса на Брюксел бяха отменени от организаторите „поради настоящата здравна ситуация“.

Модерният Талин

Годишната коледна афера на естонската столица е един от най-модерните европейски коледни пазари.Разположен на площада на кметството в Талин, пазарът е пълен с щандове с традиционна естонска кухня, занаятчийски хляб и занаяти за продажба.
На развлекателния фронт има огромна въртележка, зимна пещера, пързалка на открито и Дядо Коледа, който се вози на шейна, пълна с елени.

blank
Посетителите се наслаждават на редовни изпълнения на танцови трупи и хорове.
Но както при много такива пазари, коледното дърво е основното събитие. Дървото на Талин е изложено тук от 1441 година.
Продължава ли тази година? Не.Коледният пазар в Талин 2020 беше официално отменен.
Официално мразим Covid!!!
Сн.CNN

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук