7.1 C
София
сряда, март 22, 2023
НачалоНа фокусИван Костов: Важно е бързо да влезем в Шенген и еврозоната

Иван Костов: Важно е бързо да влезем в Шенген и еврозоната

Нищо добро не чака България след войната Русия – Украйна, дори и след евентуален мир, който би оставил тлеещ конфликт, когато и ако се случи. Затова за България е важно да влезе във вътрешните кръгове на евроатлантическа интеграция, заяви Иван Костов в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

„Аз следя внимателно огромна част от анализите, особено много задълбочените. От тях считам за най-убедителни прогнозите, че най-вероятно тази война ще продължи дълго, защото и двете сили – и Русия, и Украйна, няма да могат да получат превес, да пробият позициите на противника и да решат войната в своя полза. Очертава се тежка война. И вероятен мир, ако въобще има мир, се очертава да е като в страните, в които конфликтът е тлеещ. Като Палестина и Израел.

Възможно е това да създава много рискове за нашата страна. Тази война дестабилизира не само икономиките, дестабилизира и политически. Най-важното е България възможно най-бързо да влезе във вътрешните кръгове на евроатлантическа интеграция – и в НАТО, и в ЕС. Да влезем в Шенген, да въведем еврото.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments