-1.8 C
София
вторник, януари 31, 2023
НачалоУ насИван Тотев иска отговор за бъдещето на Концертна зала и нов дом...

Иван Тотев иска отговор за бъдещето на Концертна зала и нов дом на Пловдивската опера

Народният представител от ГЕРБ инж. Иван Тотев отправи питане до министъра на културата Атанас Атанасов за намеренията на ведомството относно реконструкцията на Концертна зала Пловдив и нова сграда на Операта в града под тепетата. Той иска да получи конкретен отговор дали в проектобюджета на Министерство на културата е записана сумата от 300 000 лв. за проект за нова сграда на Пловдивската опера, както и сумата от 9,7 млн. лв. за ремонт и реконструкция на Концертната зала в Пловдив.

В питането си Иван Тотев подчертава факта, че на 28.11.2021 г. е подписан меморандум между Община Пловдив и Министерство на културата за изграждане на сграда на операта.

Освен това на 18.10.2021 г. на министъра на културата Велислав Минеков е връчено строителното разрешение за ремонт и реконструкция на Концертна зала Пловдив, издадено от Община Пловдив.

При срещата на министъра на културата проф.Велислав Минеков и заместниците му доц.д-р Пламен Славов, Весела Кондакова и проф. Борислава Танева с представители на фондация „Дом за Пловдивската опера“ е заявено намерение за залагане в бюджета на Министерство на културата за 2022 г. сумата от 9,7 млн. лв., което е обявено пред пловдивските медии.

Във връзка с това народният представител от ГЕРБ инж. Иван Тотев настоява да получи отговор дали в проектобюджета на Министерство на културата за 2022 г. са предвидени средствата за изпълнение на проектите.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments