14.9 C
София
четвъртък, юни 9, 2022
НачалоНа фокусИва Митева: ИТН иска ново правителство на малцинството

Ива Митева: ИТН иска ново правителство на малцинството

Депутатът от „Има такъв народ“ Ива Митева настоя, че предсрочни избори не са нужни, дори са опасни в този момент.

Коментарът ѝ идва ден, след като Слави Трифонов обяви, че партията му напуска коалицията.

Митева смята, че трябва да се опита да се състави нов кабинет: „Ако искахме този премиер да остане, нямаше да изтеглим министрите си. Имаме проблем в самото управление – с премиера и с вицепремиера. Затова изтегляме министрите си. Омръзна ни на коалиционните съвети да не се случва нищо“.

По думите ѝ трябва да се върви към правителство на малцинството, независимо с чий мандат. И припомни, че сега тепърва министрите трябва да подават оставки.

На въпрос дали биха подкрепили това правителство с оставащите министри, тя отговори с:  „Не“.

„Тук проблемът не са четиримата министри, които подменяме. Тук проблемът са премиерът и вицепремиерът“, настоя Митева пред Нова тв.

Във връзка с твърденията, че от „Продължаваме промяната“ са водени разговори с част от ИТН за подкрепа, тя отговори: „Нашата група е единна и не смятам, че от нас ще има предатели. Обикновено виждам едни депутати от ПП да ходят да разговарят на последния ред с други депутати от други парламентарни групи. Ако това е водене на разговори – добре“.

В случай, че се завърти рулетката с мандатите, Ива Митева уточни, че ИТН няма да подкрепи правителство на „Продължаваме Промяната“.

„Друг мандат с ПП не смятам, че бихме подкрепили. Ако мандатът стигне до нас, ще опитаме. Ще търсим правителство на широкото съгласие. Втори мандат на ГЕРБ няма да подкрепим“, обясни тя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments