Ива Митева: Този път от ИТН ще се опитаме да направим правителство

0

Ако резултатите от изборите се повторят с тези от 4 април, този път от „Има такъв народ” ще се опитат да сформират правителство. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Ива Митева. Тя е водач на 2 листи за предстоящия вот – от Разград и 24 МИР в София.

Митева обаче не коментира кои са потенциалните коалиционни партньори.

Тя направи и коментар на отказа на лидера на партията Слави Трифонов да се кандидатира за депутат.

„Това е достойното поведение. Нагледали сме се на водачи на листи, които след това се отказват. И в парламента влизат едни други лица. Щом е решил, че мястото му не е в парламента… Опитваме се там да влязат истинските експерти. Време е в парламента да влязат истинските експерти”, заяви Митева.

Ако Трифонов се кандидатира за президент, каквито съмнения се появиха, Митева коментира, че ще го подкрепи.

Тя коментира и проблемите, пред които е изправена ЦИК за организиране на машинното гласуване.

„Когато на заседание на Комисията по правни въпрос разглеждахме този въпрос, представителят на „Сиела” заяви, че има 1500 машини, които може безпроблемно да бъдат осигурени. Сега ни се казва, че тези 1500 трябва да струват 15 милиона и цената е поскъпнала със 75%. Те били ли са готови тогава? Как поскъпна тази цена?”, попита Митева.

„Машините за страната са осигурени. Може да се случи така, че да няма машини в чужбина. Това може да е отражението. Има опции за наемане на машини. Албанският премиер е тук, те имат подобни машини. Белгийците имат подобни машини. Ще се направи всичко възможно. Няма да бъде застрашен изборният процес”, поясни тя.

Сн. БНТ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук