17.8 C
София
понеделник, май 29, 2023
НачалоНа фокусИзборният ден във Великобритания

Изборният ден във Великобритания

Изборният ден във Великобритания започна и преминава нормално без сигнали за нарушения до момента. Българите гласуват в 118 секции в различни градове на острова. Този път те са по-малко от разкритите на предишните парламентарни избори.

В Бирмингам, Бристол, Единбург, Кеймбридж и Ковънтри, където имаше две или повече избирателни секции, сега те са обединени.  В шест района на Лондон, сред които и секциите в Ийлинг и Палмърс Грийн, също са намалени.

Днес по обяд пред секциите в посолството в Лондон, където традиционно се стичат повече хора, имаше малки опашки. Избирателната активност в Лондон традиционно е по-висока от тази в останалата част от Обединеното кралство.

Подадени са 3300 електронни заявления за гласуване в секции на Острова, но се очаква много повече хора да упражнят правото си на глас. Тези, които не са подали заявления, попълват декларации на място.  В 83 избирателни секции се гласува само с хартиена бюлетина. Машините за гласуване са 35 и са в различни градове, включително и в Лондон.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments