Илия Спасески, обвинен за побоя над Християн Пендиков, не се смята за виновен

0

В Основния съд в Охрид започна делото срещу Илия Спасески, обвинен за побоя над секретаря на Сдружението „Цар Борис Трети“ в Охрид Християн Пендиков, предава БТА.

Спасески заяви, че разбира в какво е обвинен, но не се смята за виновен.

Съдът разглежда предоставените писмени доказателства по делото, ще бъдат разпитани и свидетели, между които, по искане на защитата на Спасески – и неговият баща, който е участвал в спасяването на българите при инцидента с потъналия през 2009 г. туристически кораб „Илинден“.

В показанията на Пендиков, дадени в полицията след случилото се вечерта на 9.01. пред ресторант в Охрид, които са били взети след случилото се и които бяха прочетени в залата, Спасески е влязъл в заведението, където е бил Пендиков с приятелки, и го е ударил по главата с думите: „Не те ли е срам да се пишеш българин?“. След като Пендиков излязъл от заведението, Спасески, с още две лица, го нападнали, като Спасески го е държал, а едно от другите лица го е ударило по главата с бокс. Пендиков свидетелства, че е чул женски глас, който казва да го оставят, защото ще извика полиция, а Спасески отговаря: „Не трябва за българин да викаш полиция, нито един да не остане!“, и побоят продължил.

Спасески е обвинен за това, че е причинил тежка телесна повреда от омраза, а целта на защитата е да докаже, че Спасески не е извършил деянието и не е възпитаван в омраза.

Християн Пендиков не присъства в съдебната зала поради необходимостта да му бъдат направени още изследвания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук