19.8 C
София
петък, юни 9, 2023
НачалоНа фокусИлия Спасески, обвинен за побоя над Християн Пендиков, не се смята за...

Илия Спасески, обвинен за побоя над Християн Пендиков, не се смята за виновен

В Основния съд в Охрид започна делото срещу Илия Спасески, обвинен за побоя над секретаря на Сдружението „Цар Борис Трети“ в Охрид Християн Пендиков, предава БТА.

Спасески заяви, че разбира в какво е обвинен, но не се смята за виновен.

Съдът разглежда предоставените писмени доказателства по делото, ще бъдат разпитани и свидетели, между които, по искане на защитата на Спасески – и неговият баща, който е участвал в спасяването на българите при инцидента с потъналия през 2009 г. туристически кораб „Илинден“.

В показанията на Пендиков, дадени в полицията след случилото се вечерта на 9.01. пред ресторант в Охрид, които са били взети след случилото се и които бяха прочетени в залата, Спасески е влязъл в заведението, където е бил Пендиков с приятелки, и го е ударил по главата с думите: „Не те ли е срам да се пишеш българин?“. След като Пендиков излязъл от заведението, Спасески, с още две лица, го нападнали, като Спасески го е държал, а едно от другите лица го е ударило по главата с бокс. Пендиков свидетелства, че е чул женски глас, който казва да го оставят, защото ще извика полиция, а Спасески отговаря: „Не трябва за българин да викаш полиция, нито един да не остане!“, и побоят продължил.

Спасески е обвинен за това, че е причинил тежка телесна повреда от омраза, а целта на защитата е да докаже, че Спасески не е извършил деянието и не е възпитаван в омраза.

Християн Пендиков не присъства в съдебната зала поради необходимостта да му бъдат направени още изследвания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments