Илон Мъск призна, че страда от синдрома на Аспергер

0

/ ТАСС /. Ръководителят на Tesla и SpaceX, Илон Мъск, беше домакин на комедията Saturday Night Live (SNL) по NBC. По-специално американският бизнесмен каза, че страда от синдрома на Аспергер.

„За мен е чест да бъда домакин на Saturday Night Live“, каза Мъск. „Днешното ми представяне е историческо, тъй като ще бъда първият водещ на SNL с  Аспергер. Поне първият, който го призна.“ Синдромът на Аспергер е разстройство от аутистичния спектър, характеризиращо се, inter alia, с трудности в социализацията и стереотипното поведение.

Във встъпителната си реч Мъск се пошегува, наред с други неща, и за своя Twitter, в който по собствено признание той често изразява доста двусмислени мисли. „Но така работи мозъкът ми“, подчерта бизнесменът.

„Преоткрих електрически автомобили и изпратих хора на Марс с космически кораб. Наистина ли си мислихте, че ще бъда просто нормален човек?“ – с усмивка Мъск се обърна към публиката. По време на шоуто предприемачът участва и в няколко скеча, които традиционно се изпълняват пред публика на живо от актьорите на постоянната трупа на SNL и гост-звезди.

Сн. ТАСС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук