14.8 C
София
петък, септември 22, 2023
НачалоПо светаИлон Мъск смята, че Китай се интересува от международна рамка за изкуствения...

Илон Мъск смята, че Китай се интересува от международна рамка за изкуствения интелект

Милиардерът Илон Мъск заяви, че смята, че Китай се интересува от съвместна международна рамка в областта на изкуствения интелект, който извод си прави от разговорите, които е провел при посещението си в Китай преди няколко седмици, предаде Ройтерс.

Мъск направи тези забележки в Tуитър заедно с двама американски конгресмени – демократа Ро Хана и републиканеца Майк Галахър.

„Китай определено се интересува от работа в съвместна международна рамка за регулиране на изкуствения интелект“, каза Мъск. Той добави, че се е застъпвал за регулиране на изкуствения интелект и надзор, включително по време на срещите си в Китай.

Забележките бяха направени в същия ден, в който Мъск стартира своя дългоочакван стартъп за изкуствен интелект „ексЕйАй“ (xAI), след като в продължение на месеци спореше за потенциала на изкуствения интелект за „унищожаване на цивилизацията“.

Преди няколко седмици Мъск пътува до Китай, където неговата компания за електрически автомобили „Тесла“ има завод в Шанхай, и се срещна с китайските министри на външните работи, търговията и промишлеността в Пекин.

След като се срещна с официални лица по време на пътуването си до Китай, Мъск миналия месец заяви, че китайското правителство ще се опита да инициира регулиране на изкуствения интелект в Китай.

Няколко правителства обмислят как да смекчат опасностите от нововъзникващата технология, която преживява бум на инвестиции и популярност сред потребителите през последните месеци, след като пускането на  популярния чатбот с изкуствен интелект ЧатДжиПиТи (ChatGPT).

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments