20.7 C
София
сряда, юни 7, 2023
НачалоЕвропейски хроникиИлхан Кючюк в ЕП: Европейската комисия финансира спорен доклад, обслужващ интересите на...

Илхан Кючюк в ЕП: Европейската комисия финансира спорен доклад, обслужващ интересите на „Икономедиа“ и Иво Прокопиев

По време на изказването си вчера в пленарна зала, евродепутатът от ДПС/“Обнови Европа“ Илхан Кючюк засегна темата с доклада, изготвен от Международния институт за пресата и финансиран от Европейската комисия.

От изказването му стана ясно, че става въпрос за доклад, който съдържа изключително смущаващи обстоятелства по отношение на медийната среда в Република България. Според него по този начин се създават опасни прецеденти като се използва изкривена информация, която няма никаква доказателствена стойност.

„Най-опасният прецедент е допускането именно на крупни медийни собственици, скрити зад фасадата на неправителствените организации да легитимират доклади, които да се използват в международната общественост. Същият този доклад много грубо и тенденциозно обслужва интересите на българската медийна групировка „Икономедиа“ и на нейния собственик Иво Прокопиев, чиято репутация в България е повече от спорна“, категоричен бе Кючюк.

По думите на евродепутата от ДПС именно това е същинското и изключително опасно „превземане“ на медиите и демократичната среда.

Илхан Кючюк призова за повече прозрачност и настоя Европейската комисия да не допуска финансирането на подобни спорни доклади в страните членки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments