22.8 C
София
събота, юни 3, 2023
НачалоЕвропейски хроникиИлхан Кючюк поиска от ЕК да осъди незаконните действия на Бойко Рашков

Илхан Кючюк поиска от ЕК да осъди незаконните действия на Бойко Рашков

Днес по време на дебата за незаконното задържане на един от лидерите на опозицията в България, евродепутатът Илхан Кючюк обвини бившия вътрешен министър Бойко Рашков в незаконно ограничаване на свободния избор на българските граждани.

По думите му в България нарушаването на конституцията и правото се е превърнало в норма през последните няколко месеца, а арестът на опозиционен лидер е кулминацията на незаконните действия на Бойко Рашков.

„Един вътрешен министър си позволяваше да заплашва политически активисти. Да ги кара принудително да подписват протоколи. Предупреждаваше ги затова, че са активни по време на предизборна кампания. Примерите са много – млад човек на 27 години от Айтос, общински съветник, кандидат за народен представител, привикван от полицията и разпитван защо е раздавал информационни материали, брошури, химикалки. Втори пример също много фрапантен – хора с проблеми, двигателни проблеми, някои от тях са се родили така. Българската полиция под вещото ръководство на Бойко Рашков отива и проверява тези хора. Пита ги дали имат наистина двигателни проблеми, кара ги да правят упражнения.“, категоричен бе Кючюк.

Илхан Кючюк поиска от ЕК да осъди незаконните действия на Бойко Рашков, защото по думите му това не е нормално в една държава членка в XXI век.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments