Има ли „мъжки“ симптом на рак?

0

Лекарят и телевизионен водещ Александър Мясников коментира заболяване при мъжете, появата на което може да бъде симптом на онкологията. Той разказа за това в ефира на телевизионния канал „Русия 1“, предаде РИА Новости.

Желязодефицитната анемия при силния пол понякога показва лезии на стомашно-чревния тракт (GIT), докато при жените ниският хемоглобин се обяснява с естествена загуба на кръв, обясни специалистът, цитиран от lenta.ru.

„Мъжете нямат това, слава Богу, и затова, ако видим човек с желязодефицитна анемия, трябва незабавно да помислим каква е причината. И жените трябва да мислят за това, но го имат “, отбеляза Мясников.

Той подчерта, че мъжете с нисък хемоглобин трябва незабавно да потърсят медицинска помощ, тъй като загубата на кръв може да бъде само от стомашно-чревния тракт. Лекарят призова мъжете с такъв проблем да се подложат на гастроскопия и колоноскопия, за да не пропуснат язва, полип или рак.По-рано Александър Мясников предупреди, че бенките могат да бъдат опасни и да станат фактор за развитието на меланома. Той посъветва хората с такива образувания да избягват слънчеви изгаряния и да използват слънцезащитни продукти. Лекарят също препоръча редовно посещение на дерматолог.

Сн. Lenta.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук