0 C
София
петък, януари 14, 2022
НачалоУ насИрена Анастасова: Една от целите на БСП е подобряването на качеството на...

Ирена Анастасова: Една от целите на БСП е подобряването на качеството на образованието

„Предложенията ни в социалната сфера, които няма да се реализират от 1-ви януари, по всяка вероятност ще са факт от средата на следващата година. Това е записано в споразумението.“ Това заяви заместник-председателят на БСП Ирена Анастасова в предаването „Преди всички“ по БНР.

 

„Единодушни сме, че трябва да се подпомогнат хората във връзка с непосилните цени на тока от 1-ви януари. Нашето искане училища, детски градини, библиотеки, читалища да бъдат върнати на регулирания пазар на електроенергия също беше прието“, сподели още тя.

 

Анастасова бе категорична, че за имена на министри в БСП още не е говорено и това ще стане на заседание на Националния съвет на партията, което ще се свика веднага след окончателното утвърждаване на текста на коалиционното споразумение.

 

„В сферата на образованието са записани много сериозни неща в споразумението. От години държа на пълен преглед на учебните програма и съдържание, съобразяване с възрастовите особености на децата – много тежък проблем, който доведе до много сериозни последици и в частност е една от най-големите причини за ширещата се неграмотност. Аз съм много доволна, че това е записано.

 

Другото, което е важно за сферата на образованието е, че с всички мерки, които се приемат оттук нататък се цели друго качество на образованието. Имаме проблем с обхвата на децата, с достъпа на децата до образование, но имаме и много тежък проблем с достъпа до качествено обучение. Целта ни е да подобрим качеството на образованието, защото всичко друго е безсмислено“, каза Ирена Анастасова.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments