17.8 C
София
четвъртък, октомври 6, 2022
НачалоНа фокусИрена Кръстева и Цветомир Найденов също попадат под удара на санкциите по...

Ирена Кръстева и Цветомир Найденов също попадат под удара на санкциите по Закона „Магнитски“

Министерството на финансите публикува разширен списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на финансовото ведомство на САЩ.

В разширения списък са включени физическите лица, които попадат и потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от OFAC – „всички съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица по буква „а“, включени към момента и за последните 5 години“. Списъкът е съставен на база информация, която е налична и проверена до момента и обхваща периода от 2016 г. до 2021 г. В него фигурира името и на майката на депутата от ДПС Делян Пеевски – Ирена Кръстева. Включен е и Цветомир Найденов – бивш съдружник на обвиняемия бизнесмен Васил Божков.

Лицата са участвали в повече от едно дружество и са с установена безспорна свързаност с физически и юридически лица от списъка по т. 1 „а“.

Списъкът може да бъде допълван или коригиран при получаване на нови данни или факти, съобщават още от финансовото министерство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments