Испания заяви, че няма да може да изпрати своите танкове „Леопард 2 А4“ за Украйна

0

Испания не може да изпрати спрените си от употреба танкове „Леопард 2 А4“ за Украйна, тъй като те са в „абсолютно окаяно състояние“ и могат да представляват опасност за хората, които ги управляват, заяви днес испанската министърка на отбрана Маргарита Роблес Фернандес, предаде Ройтерс.

Миналия месец Роблес заяви, че тази възможност „е на дневен ред“, след като испанският вестник „Ел Паис“ съобщи, че Испания обмисля да изпрати на Украйна около 40 германски танка „Леопард“, които се съхраняват във военна база в Сарагоса.

„Днес разглеждаме всички възможности, но вече мога да кажа, че „Леопардите“ в Сарагоса, които не са използвани от много години, не могат да бъдат изпратени, защото са в абсолютно окаяно състояние“, каза Роблес пред репортери по време на посещение в авиобазата в Торехон де Ардос в близост до Мадрид.

Според вестник „Ел Паис“ испанският премиер Педро Санчес е направил предложението за предоставянето на танкове на украинския президент Володимир Зеленски по време на посещението си в Киев, но плановете са били отложени поради сложността на операцията, която също така изисква и одобрението на германския парламент.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук