18.8 C
София
сряда, септември 28, 2022
НачалоУ насЙорданка Фандъкова посочи, че всяка година броят на учениците в столицата се...

Йорданка Фандъкова посочи, че всяка година броят на учениците в столицата се увеличава

Днес в София на училище тръгват над 136 000 ученици и всяка година броят им се увеличава, за разлика от другите градове в страната; за първи път училищния праг в столицата тази година прекрачват над 12 000 деца, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на тържеството за откриването на новата учебна година в 28 СУ „Алеко Константинов“ в кв. „Красна поляна“.

„За мен е огромно удоволствие да открия учебната година в София от тук – 28-о училище, с най-прекрасните деца, които виждам, най-талантливите, които знаят абсолютно наизуст химна. Разбира се зная какви усилия са необходими на учителите за това да научите, да подготвите малките деца, учениците за следващите етапи“, приветства Фандъкова възпитаниците на училището и техните преподаватели.

Столичният кмет поздрави за първия учебен ден и родителите, като ги увери, че изпращат децата си в добри ръце. Със „Скъпи първокласници, на добър час! Да ви е забавно, весело, интересно, да намерите новите си приятели тук! Пожелавам една здрава, щастлива, присъствена учебна година!“, се обърна Фандъкова към най-малките.

В средата на октомври ще бъде открита официално новата част на училището, в която ще се обучават учениците в начално образование. По думите на кмета Йорданка Фандъкова това е най-модерната, иновативна и красива училищна сграда в София. Предстои и цялостна модернизация на старата сграда. Със започване на обучението в двете сгради, учениците ще преминат на едносменен режим.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments