10.8 C
София
четвъртък, септември 2, 2021
НачалоНа фокусЙордан Цонев: Румен Радев няма как да избяга от отговорност, ако е...

Йордан Цонев: Румен Радев няма как да избяга от отговорност, ако е знаел за двойното гражданство на Кирил Петков

За ДПС темата за канадското гражданство на министъра на икономиката Кирил Петков все още не е приключила. Това обясни зам.-председателят на Движението Йордан Цонев в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия.

„За нас тази тема. Интересува ни към датата 12-и май, когато президентът публикува своя указ за назначаване на служебния кабинет – имал ли е двойно гражданство Кирил Петков, или е нямал – към тази дата. Конституцията изрично повелява, че граждани с двойно гражданство не могат да имат двойно гражданство и да бъдат министри. Това е, което ни интересува”, допълни той.

По думите му, от ДПС не се интересуват от датата, в която е подадено заявлението за отказ от канадското гражданство. „Процедурата по освобождаване от гражданство не приключва с датата на подаването. Това стана ясно на всички. Интересува ни към датата 12-и май имал ли е двойно гражданство. И това слага точка на темата”, уточни Цонев.

Зам.-председателят на ДПС каза, че президентът Румен Радев няма как да избяга от отговорност, ако е знаел, че Кирил Петков е имал двойно гражданство. „Пред нас държавният глава потвърди, че преди да го назначи го е питал: „Какво носи в сърцето си”, а не носи ли си паспорта – върнал ли го е? И той му е отговорил, че носи България и президентът каза на нашата парламентарна група, че това е било достатъчно, за да го назначи за министър”, посочи Цонев.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments