7.1 C
София
сряда, март 22, 2023
НачалоПо светаКадиров: При изпълнение на бойни задачи загубите са неизбежни

Кадиров: При изпълнение на бойни задачи загубите са неизбежни

Чеченският лидер Рамзан Кадиров призова властите в регионите да не спекулират по темата за човешките загуби във войната в Украйна, а да се занимават с решаването на въпросите за подкрепа на семействата на загиналите и ранените войници, предаде ТАСС.

„Не трябва да се манипулира по темата с нашите герои, да се пише, че в еди-кой си регион има толкова загинали, а в друг – еди-колко си. Човекът си е отишъл достойно, защитавайки държавата си. Нека запазим светла памет за него. Памет за героя!“, написа Кадиров в канала си в Телеграм.

Кадиров отбеляза, че при изпълнение на бойни задачи загубите са неизбежни. „Чеченците също губят истинските си синове, но вместо навсякъде да говорим за това, помагаме на семействата с всичко необходимо, включително с еднократни помощи от 1 млн. рубли в случай на смърт на боеца и 500 000 за раняване“, посочи чеченският лидер.

Той отбеляза, че тези средства се предоставят преди оказването на материална помощ от министерството на отбраната.

„Призовавам властите по места да се занимават с въпросите за семействата на загиналите и ранените бойци, а не да коментират загубите“, каза в заключение Кадиров.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments