14 C
София
четвъртък, септември 29, 2022
НачалоУ насКакви са възможните причини за трагедията със загиналия военен пилот?

Какви са възможните причини за трагедията със загиналия военен пилот?

Бившият военен пилот Николай Калев сподели в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия какви са възможните причини за трагедията със загиналия военен пилот.

„Не можем категорично да кажем какво е станало във въздуха. Това е силен психологически удар върху семейството и колегите му. Има известно информационно затъмнение. Нека проявим търпение, докато комисията си свърши работата. Фактите, които излизат, дават противоречиви посоки за случилото се. Една от хипотезите беше, че се е взривила ракетата на крилото. След време стана ясно, че не е така. Според мен проблемът е в това, че вероятно парашутният купол се е разкъсал. След това ръководителят на стрелбата е трябвало да спре по-нататъшното изпълнение на задачата. Трябва да има някаква минимална височина, на която летецът да може да слезе”, заяви Калев.

По думите му има и друга хипотеза. „Началникът на отбраната адмирал Ефтимов спомена, че вероятно самолетът се е взривил още във въздуха, а не при докосване на морето. Това насочва хипотезите в друга посока”, каза още бившият военен пилот.

Според него летецът е нарушил мерките за безопасност, докато се е опитвал да се спаси. По думите му е трябвало наблизо да има спасителен хеликоптер.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments