Какво се случи, когато двама виртуални непознати резервираха Airbnb заедно?

0

Сара Блейдън, CNN

Любов по времето на коронавирус – Кайла Макартър и Райън Крейн
Перспективата за намиране на истинска любов по време на глобална пандемия изглежда почти невъзможна.
Но това не попречи на лайф треньора Кайла Макартър да рискува и да резервира апартамент на Airbnb в Тулум, Мексико с виртуален непознат. 31-годишният мъж от Масачузетс се чувстваше обезверен от перспективата да се срещне с някого, докато много американци бяха наставлявани да останат вкъщи, когато приятел реши да се намеси и да играе сватовник.
„Бях готов за любов, но се отвращавах от идеята да се плъзгам наляво и надясно в приложенията за запознанства“, казва Макартър пред CNN.
„Предпочитам да усещам енергията на човека, но с всички ограничения, дължащи се на Covid-19, част от мен прие, че е много малко вероятно да срещна мъжа на мечтите си през 2020 г.“, каза тя.
През юни общ приятел на име Бен уреди разговор между нея и Райън Крейн, 35-годишен уелнес мениджър от Оклахома.
„Когато лицето на Райън се появи на екрана ми, се почувствах привлечена от него“, признава Макартър. „Докато разговаряхме, разбрах, че той е страстно увлечен към пътуванията, както и аз .Имахме много общи неща, но не беше като да можем да се срещнем и да се разхождаме.“
„Въпреки че влязох в разговора, мислейки, че това ще е по-скоро приятелска връзка, веднага забелязах колко е красива и бях много привлечен от нея“, казва Крейн.
„Току-що се беше върнала в САЩ от живота си в Бали.“
Когато Крейн спомена, че мисли да пътува до Мексико, където въздушното пътуване до и от Съединените щати е разрешено, през следващите седмици Макартър също иска да отиде.
Докато Мексико остава отворено за американски посетители, пристигащи по въздух по време на пандемията, в момента Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ препоръчват да не се посещава поради риска от Covid. През празниците USCDC също препоръча да не се пътува в рамките на САЩ.
„Няколко седмици по-късно, когато и на двамата ни писна да сме вкъщи, решихме да отидем заедно“, обяснява тя. Въпреки че знаеха, че това е хазарт, двойката реши да хвърли предпазливостта на вятъра и да резервира имот през Airbnb с две спални в крайбрежния град Тулум, базиран на карибското крайбрежие на мексиканския полуостров Юкатан, за един месец. „Решихме да отидем като приятели за пътувания, въпреки че дълбоко в себе си мисля, че и двамата се надявахме на нещо повече“, казва Макартър.
„Съвместният живот би бил най-добрият тест – щяхме да знаем дали има взаимна химия и наистина щяхме да се опознаем.“
След като се уговориха, Макартър и Крейн отлетяха за Канкун отделно на 8 август.
Те кацаха по различно време и не се виждаха лице в лице, докато не бяха в апартамента.
„Когато се срещнахме за първи път в нашия хол на Airbnb, спомням си, че си мислех, че тя имаше светеща енергия“, казва Крейн.
„Тя ми беше купила дузина яйца и малко плодове за закуска от предния ден, тъй като знаеше, че ще вляза късно. Тя беше любезна и внимателна.“
Бързо разговаряха за очакванията си за пътуването и се съгласиха да общуват помежду си, ако някой от тях е раздразнен или разстроен.
„Исках да използваме това пътуване, за да израстваме като личности и да практикуваме съзнателни връзки“, казва Макартур. „За щастие Райън беше напълно отворен за това.“
След две седмици , отдадени да се наслаждават на компанията на другия и вълшебно пътуване до Исла Мухерес, Крейн каза на Макартур, че си е паднал по нея и помоли да я заведе на среща.
„Бях колеблива“, признава тя. „Не бях толкова сигурна дали Райън беше този за мен.“
Въпреки че решиха да удължат престоя си, Макартур остава несигурна в чувствата си, докато Крейн не заминава за едноседмично пътуване до Акумал, малък град на мексиканската Ривиера Мая, в края на септември.
„Докато Райън отсъстваше, целият натиск изчезна и осъзнах колко много ми липсва“, казва тя.
„По време на нашето отделно време, аз станах по-сигурна за чувствата си – исках да дам шанс на това.“
Когато той се завърна, те официално станаха двойка и се върнаха на обществения плаж в Тулум, където имаха първата си среща.
Тогава двамата станаха свидетели на образуването на двойна дъга над океана. Макартур казва, че тя е интерпретирала това като знак, че ще отидат на разстояние. Но връзката им многократно беше подлагана на изпитание през следващите няколко месеца.
Не само са изпитали неумолим шум от близкото строителство, двойката е преживяла три урагана, както и тропическата буря Гама, която е довела до наводнения и свлачища на полуостров Юкатан, оставяйки ги без ток и вода в продължение на четири дни.
„Може да изглеждаше бляскаво за приятели и семейство, но имаше практически реалности да живееш там, както навсякъде другаде“, казва Крейн.
„Просто се опитах да се придържам към потока и да се възползвам максимално от него. Така че, когато захранването изчезне за 24 часа, включвах музиката, запалвах свещи и танцувах наоколо като глупак, за да я разсмея.“
По-късно картата за банкомат на Макартър е погълната и тя развива паразитно заболяване на краката, което я прави неспособна да ходи правилно.

blank
Лекарите й предписвали силно лекарство, но през повечето време се чувствала изтощена и не можела да напусне апартамента. Крейн обаче се оказа голяма подкрепа през цялото време.
„Райън беше наистина замислен и привързан през цялото време, вземаше ми сладолед, а също така взимаше лекарства за мен“, казва Макартър.
И двамата казват, че изпитанията, пред които са били изправени, докато са били в Мексико, само са засилили връзката им.
След като тя се възстанови, двойката прекара следващите два месеца, пътувайки до руините на маите Чичен Ица и Бакалар, наречени Малдивите в Мексико, докато планираха бъдещето си заедно. Те решиха да се върнат в САЩ през декември, за да прекарат Коледа и Нова година в Бостън със семейството на Макартър.
Но двойката признава, че вихреният им роман е получил смесени реакции от приятели и семейство.
„Родителите ни бяха развълнувани“, казва Макартър. „Но някои от нашите приятели бяха загрижени.„ Ти и Райън сте страхотни заедно, но когато тази ваканция приключи, може да срещнете някои проблеми “и„ Кога се връщате в реалността? “ бяха някои от нещата, които казаха. “
„Усмихнах се, защото с Райън сме преодолели немалко препятствия. И двамата сме решени да изградим бъдеще заедно. Истински се чувствам така, сякаш съм намерила своя човек.“

blank
Крейн казва, че чувства същото и е изключително благодарен, че са избрали да резервират Airbnb през лятото.
„Кайла ми помогна да бъда по-отворен, уязвим и автентичен и съм толкова благодарен, че имахме този шанс заедно“, казва той.
Въпреки че Covid-19 несъмнено е донесъл много нещастия на света, Макартър казва, че намирането на любов по време на толкова бурно време й е показало, че животът може да се развие по най-неочакваните начини.
„Винаги се надявах да намеря любовта на живота си, но не знаех, че това ще се случи толкова бързо и по време на глобална пандемия“, добавя тя.
Докато непрекъснато променящите се гранични ограничения продължават да ограничават пътуванията, двойката планира да започне още приключения заедно в бъдеще.
„Планираме да пътуваме заедно и да прекараме известно време в Сан Диего, Лисабон и Коста Рика – това е нашата мечта“, казва тя. „Може би дори ще стигнем някой ден до Мексико.“
Сн. CNN

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук