16.5 C
София
сряда, септември 1, 2021
НачалоУ насКакъв ще е следващият парламент - коментар на Боряна Димитрова и Андрей...

Какъв ще е следващият парламент – коментар на Боряна Димитрова и Андрей Райчев

Двете досега големи партии, свързани със статуквото, губят сумарно около 20 мандата, вероятно 13. Има такъв народ и Демократична България печелят 20 мандата. Това заяви в „Денят започва“ по БНТ социологът от „Алфа рисърч“ Боряна Димитрова.

„Не виждам вероятност да имаме мнозинство на 3-те партии на протеста. В чужбина са преброени 50% от резултатите, не виждам вероятност да имаме мнозинство на 3-те партии на протеста, т.е. от гледна точка на това, че сме в ситуация, в която отново ще се търси подкрепата на някоя от старите партии, ние сме в същата ситуация – промяна, увеличена тежест, липса на промяна отново в ситуация, в която може да се търси подкрепата“, каза Димитрова.

„Според социологът от „Галъп интернешънъл“ Андрей Райчев ГЕРБ са загубили психологическото си предимство, „ГЕРБ беше много по-голям от другите – 25 на 17“.

„Сега ГЕРБ междудругото не загуби, дори да завърши с някакъв фотофиниш – с едни гърди напред за „Има такъв народ“, това не е разлика. Аз не се съмнявам, че „Има такъв народ“ ще изберат правителство, че ще изберат министър-председател и няма да попадне веднага в рулетката на кризата. Трябва да изчакаме 11 ч. и г-н Трифонов да каже намеренията си, но най-вероятно ще стане това – той ще предложи нещо, явно не преговаря даже със своите съюзници“, каза Райчев.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments