14.4 C
София
сряда, септември 1, 2021
НачалоVoayageКак туристът в Рим може да се почувства като местен?

Как туристът в Рим може да се почувства като местен?

Италианският експерт по туризъм Стив Перило посочи правилата и традициите, които туристът трябва да спазва в тази страна, за да не се различава от местния жител, съобщава Travel Awaits.

Когато посещавате Апенините, облечете се добре. Европейците на почивка не се обличат толкова небрежно, колкото в САЩ. Например с къси панталони на улица в италиански град ще ви мислят за турист. „Италианците се гордеят с външния си вид и обикновено се обличат добре дори за пазаруване“, казва той.

Не сваляйте обувките си. „Някои италианци смятат за грубо да свалите обувките си пред другите, дори и да влезете в къщата. Наблюдавайте какво правят другите и ако се съмнявате, попитайте“, препоръчва експертът.

Покрийте раменете и коленете си в храма. Повечето жители на Италия са религиозни. Католическите църкви там са богато украсени, значителна част от тях са забележителности. Но за католиците те са свети места. Покажете уважение, като се облечете консервативно.

Не се обаждайте на никого в „писолино“. „Опитайте се да не безпокоите другите между 14:00 и 16:00 часа. Това е времето за почивка. На италиански, pisolino е мечта, която италианците вземат всеки следобед, същото като сиеста“, казва Стив. Ако ви се наложи да се обадите през тези часове, започнете разговора с извинение, че притеснявате отсрещния.

Не е нужно да сте точни. Местните не са много точни. „Половин час закъснение се счита за напълно приемливо“, отбелязва експертът.

Няма нужда да чакате на опашка. „За разлика от американците, италианците не могат да застанат на опашка – казва Стив. – Има негласно правило: който е най-агресивен и гръмогласен, получава пръв.“

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments