16.8 C
София
четвъртък, юни 8, 2023
НачалоУ насКамарата на строителите в България с призив за спешни мерки

Камарата на строителите в България с призив за спешни мерки

Камарата на строителите в България подкрепя исканията на браншовата камара „Пътища“ за решаване на проблема с разплащането на задълженията на държавата към фирмите. Това се казва в позиция на камарата, в която се изразява несъгласие темата да се използва с политически мотиви.

От Строителната камара призовават хората и компаниите да получат изработените средства по всички договори за строителство.

Недопустимо е въпрос от критична важност за цялото общество да бъде блокиран и така да се поставят под риск и пътната безопасност, и работните места на хиляди заети в бранша, и бъдещето на фирмите, пише в позицията.

Строителите алармират и за липсата на каквото и да е решение във връзка с драстичното поскъпване на строителните материали, горивата, енергоносителите, разходите за труд.

По предварителни данни на Националния статистически институт се отчита спад от над 30 на сто в произведената строителна продукция спрямо 2020 година, а безработните лица в сектора са се увеличили с над 14 на сто.

Призивът е за спешни мерки. Застрашена е не само поддръжката на републиканските пътища, а и изпълнението на договорите, финансирани по европрограмите, и не на последно място – на Националния план за възстановяване и устойчивост, се казва в позицията на Строителната камара.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments