Камелия Нейкова е новият председател на ЦИК

0

Партия „Има такъв народ“ предложи Камелия Нейкова да оглави ЦИК. А президентът Румен Радев прие кандидатурата. Изслушвания на кандидатите започват малко след края на консултациите.

Президентът Румен Радев уточни, че в този случай няма да има жребий – Камелия Нейкова ще бъде председател, а Димитър Димитров – зам.- председател. Той се обърна към Тошко Йорданов с думите, че се надява утре от „Има такъв народ“ да не снемат доверието от кандидата си.

Иван Иванов от БСП заяви, че биха подкрепили кандидатурата на Камелия Нейкова. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ посочи, че този дебат за ЦИК, ако с такива послания и за такава дейност изпрашат техните представители там, то той наистина е притеснен за работата на ЦИК, но най-вече за произвеждането на едни демократични, свободни, прозрачни и честни избори. Той уточни, че би подкрепил тази кандидатура. Лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов също изрази подкрепа към нея.

„Благодаря за доверието, което ми е гласувано на консултациите, които приключиха непосредствено преди нашето изслушване. Благодаря на парти „Има такъв народ“, която ме номинира първоначално за зам.-председател на ЦИК“, каза по-късно на среща при президента Камелия Нейкова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук