Кандидатът за президент на Франция Земмур е глобен за расизъм

0

Френски съд глоби кандидата за президент на Франция Ерик Земмур с 10 000 евро с възможност за лишаване от свобода, ако не изпълни плащането за разпалване на омраза на расова основа. Това съобщава Le Monde .

Делото е образувано заради изявленията му през 2020 г. за непълнолетни мигранти, които радикалният журналист каза в ефира на телевизионния канал CNews. Кандидат от движението Реконкиста ги нарече „крадци, изнасилвачи и убийци“, призова да бъдат върнати обратно в родината си и да не им бъде разрешено да пресичат френската граница.

Адвокат Оливие Пардо каза, че политикът ще обжалва това решение. Zemmour в акаунта си в Twitter разкритикува съдебното решение, като го нарече глупаво. „Тази система произвежда престъпни вярвания в индустриален мащаб. Има спешна нужда да се измести идеологията от съдилищата“, пише той.

Земмур е известен като привърженик на десните политически възгледи. По-специално, той се застъпва за принудителното връщане на мигрантите от Франция в техните страни на произход, както и за премахване на правото за придобиване на френско гражданство по рождение в страната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук