13.3 C
София
сряда, септември 27, 2023
НачалоУ насКарадайъ: Нарушаването на правата на гражданите с репресивен апарат е заявка за...

Карадайъ: Нарушаването на правата на гражданите с репресивен апарат е заявка за диктатура

Допускането на нарушаване на правата на гражданите с репресивен апарат вече е реваншизъм, а в конкретния случай вашето поведение е и заявка за диктатура. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебата по създаване на Временна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства за прилагането на СРС от МВР по отношение на граждани, участващи в предизборната кампания. Според него с временните комисии някои се опитват да превърнат Народното събрание в народен съд.

„Ние от тази трибуна и 2011 и 2013, и 2015, и 2019 г. на изборите, сме поставили въпроса за честни, прозрачни, свободни, демократични избори и сме посочвали намесата на държавните органи на държавния апарат за производство на изборен резултат на съответните управляващи в онова време, включително сме представяли видеоклип, заснет с телефон за физически бой от лесничеи, които са пазени от полиция. Ето вече до каква степен се стига, когато се говори за демонтаж на порочен модел, обаче се ползва същия модел в пъти по-голяма степен. Демонтажът на модела ГЕРБ, както вие казвате, или както ние призоваваме възстановяване на държавността, нормалността в политиката, възстановяване на демокрацията, не може и не бива да става с недемократични методи и инструменти. Допускането на явно нарушаване на правата на гражданите, които са защитени по Конституция и то от репресивен държавен апарат, вече е реваншизъм спрямо определена част от гражданите на страната, а в конкретния случай – вашето поведение и действие според мен е и заявка за диктатура“, каза Карадайъ.

Според него различният аршин води до това. „Ние сме платили много висока цена за демокрацията в България. Много сме чувствителни на темата защита на демокрацията в България и сме призвани да отстояваме демокрацията, независимо срещу какво и срещу кого ще се изправим“, обяви още Карадайъ. Той подчерта, че независимо дали ще се приема да има такава комисия, от ДПС са заявили и ще ползват всички парламентарни средства и инструменти за изясняването на всеки един конкретен случай във въпросните избори.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments