16.8 C
София
четвъртък, юни 9, 2022
НачалоНа фокусКарадайъ: Нови министри в това правителство няма да подкрепим

Карадайъ: Нови министри в това правителство няма да подкрепим

Очакваме първо оставките на министрите, които заявиха, че излизат от коалицията. След това – оставката на целия кабинет. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в парламента.

Тема за правителство на малцинството от юридическа гледна точка пред нас няма. От политическа гледна точка има заявки за подаване на оставки. А процедурата е ясна – те трябва да бъдат внесени в Народното събрание и да бъдат разгледани, поясни Карадайъ. И припомни оценката на ДПС за кабинета – най-лошият от демократичните промени насам.

Ние очакваме заедно с оставката на вече заявените министри в НС да се внесе и оставката на целия кабинет, каза още лидерът на ДПС.

На въпроса дали Движението ще внесе вот на недоверие, Карадайъ отговори: „Да видим нещата едно по едно, стъпка по стъпка. В момента очакваме оставките на тези министри, които заявиха, че ще подават такива.“ Следващата стъпка е оставка на целия кабинет, каза Мустафа Карадайъ

Нови министри в този кабинет няма да подкрепим, категоричен бе той.

Попитан дали Движението ще подкрепи Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ Мустафа Карадайъ заяви: „За Бойко Рашков имаме оценка още от изборите през юли миналата година. След това имаме още една оценка за поведението на Бойко Рашков като министър на изборите през ноември 2021 г. Мисля, че Брюксел и еврокомисарите са наясно за поведението на министър Рашков.”

„Мисля, че и вие, ако сте положили малко усилия, за да разберете за беззаконията и превръщането на полицията в милиция по време на изборите, сте установили фактите. Те са налице. Виждате ги всеки петък, когато благоволят Бойко Рашков да отговаря на поставените въпроси. Виждаме как той не отговаря на поставените от нас въпроси за указанията, дадени за незаконните действия на милицията, защото аз вярвам, че българската полиция няма да извършва незаконни действия”, коментира Мустафа Карадайъ.

Така че този човек за какво да го подкрепим? Той е хубав човек, заключи лидерът на ДПС.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments