Каримански:Категорично съм за избори 2 в 1, гледайки от страна на финансите

0

Начинът на актуализация на пенсиите стъпва на действителния осигурителен доход, докато начинът, предложен от служебното правителство, не стъпваше върху действителния осигурителен доход“. Това заяви пред БНР Любомир Каримански, председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси, депутат от „Има такъв народ“.

 

 

По думите на Любомир Каримански е важно да се подчертае, че средствата са осигурени до края на годината, а за следващата могат да се осигурят от източници в публичния сектор, където могат да бъдат оптимизирани разходите и да се покаже по-висока приходна част:

Концесиите в България са силно подценени като такси, които събира държавата. Фирмата „Дънди прешъс метълс“ са добили и изнесли суровина в размер на 12 200 тона злато за повече от 1,2 млрд. лева. Концесионната такса на тази компания е 1%. … Защо главна прокуратура не обърна внимание поне на един от докладите на Сметната палата. Ето една възможност за оптимизиране на разходите в публичния сектор, така че да може приходната част да я има…“.

Каримански се обяви за преразглеждане на концесионните договори:

„Ние защитаваме интереса на държавата от гледна точка на експлоатиране на природните богатства на страната. Ние трябва да се съобразяваме и с политиката на ЕК за това как и по какъв начин експлоатираме природните си богатства. … Нима сме направили всичко възможно да оптимизираме икономиката на страната“.

Актуализацията на държавния бюджет може да бъде приета до 14 септември, смята председателят на бюджетната комисия в НС.

 

 

Категорично съм за избори 2 в 1, гледайки от страна на финансите това е по-разумният вариант„, подчерта председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

сн. ИТН/БНР

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук