15.2 C
София
сряда, септември 15, 2021
НачалоНа фокусКацаров: Спазвайте мерките и се ваксинирайте заради децата

Кацаров: Спазвайте мерките и се ваксинирайте заради децата

Броени часове ни делят от началото на новата учебна година, която ще започне в условията на поредната епидемична вълна на коронавируса. За разлика от миналата година, присъственото обучение на децата е приоритет на сегашното правителство. Училищата и университетите няма да бъдат затваряни, освен ако страната не влезе в най-тежкото ниво на разпространение на епидемията, както е разписано и в Националния план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2. Това посочва министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров по повод първия учебен ден, съобщиха от пресцентъра на Министерството.

„Изготвените от Министерството на образованието и науката насоки за обучение и действия в детските градини и училищата са в съответствие с епидемичната ситуация в страната“, допълва той. „Оценявайки колко е важно класните стаи да останат отворени, призовавам всички български граждани да спазват въведените в страната противоепидемични мерки“, казва още министър Кацаров.

„Отказът на много хора да се ваксинират, както и системното нарушаване на противоепидемичните мерки са най-голямата опасност за това, училищата да бъдат затворени. Нека не им причиняваме това. Ако собственото ни здраве не е достатъчен мотив да спазваме мерките и да се ваксинираме, нека го направим с мисълта за децата – най-голямото богатство на нацията ни“, допълва здравният министър.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments