17.6 C
София
неделя, октомври 2, 2022
НачалоУ насКеремедчиев: Със санкциите САЩ намекна, че корупцията у нас излиза от контрол

Керемедчиев: Със санкциите САЩ намекна, че корупцията у нас излиза от контрол

Санкциите, наложени от САЩ, върху Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, както и всички, свързани с тях фирми и организации са политически намек, че корупцията у нас излиза от контрол. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

„Много е важно да се отбележи, че законът „Магнитски”и неговата употреба в правния свят не е съдебен акт. Това е решение, което се подписва лично от американския президент, въз основа на предложение, което се прави от американски конгресмени. По закона „Магнитски” има много сериозен отзвук по целия свят. Канада и Великобритания също приеха подобен закон”, обясни Керемедчиев. И допълни, че банките в САЩ кореспондират с почти всички банки в света.

Според него Херо Мустафа е най-активният американски посланик за последното десетилетие в България.

„Още при стъпването й в длъжност тя даде интервю, в което каза, че борбата с корупцията ще бъде неин приоритет”, коментира бившият зам.-министър на външните работи.

По думите му да се направи толкова обстойно разследване на толкова много компании не е лесна задача.

Според Керемедчиев САЩ рязко влизат в политиката на България. „Както виждаме политическият живот у нас ври и кипи. Предстоят сериозни промени”, смята той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments