11.8 C
София
вторник, октомври 4, 2022
НачалоУ насКипър облекчава COVID мерките за българските граждани

Кипър облекчава COVID мерките за българските граждани

От днес Кипър облекчава мерките за влизане на български граждани. България е преместена от „червения“ в „оранжевия“ списък.

Това означава, че българите ще влизат в Кипър само с един PCR тест или сертификат за ваксинация, вместо изискваните до сега два теста.

От 1 юни в Кипър влязоха в сила облекченията на ограничителните мерки, които обяви правителството миналата седмица, съобщи кипърското издание „Филелефтерос“.

Вече ще бъде разрешено да се събират до 20 души в частни домове, а за сватби и кръщенета този брой може да бъде по-голям.

Разрешено е провеждането на сватби, кръщенета и погребения, стига присъстващите да не надхвърлят 50 процента от капацитета на помещението и да разполагат с т.нар. „Сейфпас“ (SafePass), т.е. документ, потвърждаващ, че не са ваксинирани, преболедували са КОВИД-19 или разполагат със скорошен отрицателен антигенен тест. „Сейфпас“ е задължителен за лицата на възраст над 12 години.

Вече могат да се провеждат публични събирания като сватби, кръщенета, абитуриентски балове и т.н. в ресторанти, парти центрове, хотели, нощни клубове и др. при следните условия:

А) до 150 души на закрито за обяд или вечеря,

Б) до 280 души на открито за обяд или вечеря,

Г) до 250 души във всеки един момент на открито за прием/коктейл.

Отварят театрите, кината, казината, богослужебните места и т.н., като се позволява запълненост до 50 процента от капацитета. Във всички закрити обществени места посетителите над 12-годишна възраст трябва да представят „Сейфпас“ .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments