11.1 C
София
петък, декември 9, 2022
НачалоНа фокусКирил Ананиев: ГЕРБ може да подкрепи правителство на "Промяната", но няма да...

Кирил Ананиев: ГЕРБ може да подкрепи правителство на „Промяната“, но няма да участва в него

ГЕРБ може да подкрепи правителство на „Продължаваме промяната“ с втория мандат. Това заяви през БНТ бившият финансов министър от ГЕРБ Кирил Ананиев пред БНТ.

Партията на Бойко Борисов обаче няма да участва в него. Не може да има правителство, в което ГЕРБ да не участва и да не е водеща политическа сила, обясни Ананиев.

За да се постигне целта държавата да има стабилно и редовно правителство – ние сме готови, в името на страната, да подкрепим и друго правителство стига то да има програма, която да съвпада с нашите приоритети, каза Ананиев.

Ако не се стигне дотам първата политическа сила да създаде правителство, тогава се минава на втората политическа сила и ако тя е готова в този труден момент да поеме отговорността, защо да не я подкрепим, каза още той.  Той беше категоричен, че няма да участват в едно правителство с „Продължаваме промяната“.

Държавният бюджет за следващата година е най-важната тема, с която трябва да се захванат новите депутати в 48-ото НС. Обединяващото между всички партии мнение е, че бюджет трябва да има, дори и да няма кабинет, каза още Кирил Ананиев.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments