15.8 C
София
сряда, септември 8, 2021
НачалоНа фокусКирил Петков: Докато съм служебен министър, на политически теми няма да говоря

Кирил Петков: Докато съм служебен министър, на политически теми няма да говоря

Министрите на икономиката Кирил Петков и на туризма – Стела Балтова, дадоха брифинг след заседанието на Министерския съвет.

МС току-що прие стратегията „Общини без корупция“ – тази новина съобщи в началото на брифинга министър Петков, съобщава БНТ.

Добрата новина е, че това решение беше взето днес на МС, а вчера вече 4 общини поискаха да са първите без корупция. Надяваме се още много общини да се сертифицират и да бъдат място, където инвеститорите могат да бъдат спокойни, обясни Петков.

Ако се променят начините на мерките като 60 на 40 – това означава потенциално забавяне на парите за бизнес.

Така че мерките са заложени правилно и не трябва да се променят. Призовавам и НС да има това в предвид, защото неслучайно предложението на служебния кабинет е такова, уточни Кирил Петков във връзка с актуализацията на бюджета.

На въпрос на БНТ относно вписването на промени в Съвета на директорите на ДКК без конкурс, министър Кирил Петков отговори:

Ние намерихме огромен брой незаконни действия в ДКК и всички тези процедури без търг и конкурс, които са текли, за нас са недопустими.

Служебният кабинет застава твърдо зад подкрепата за туристическия бизнес. Ние осигурихме среда, която успя да възстанови жизнеспособността на туристическия сектор, така че компаниите да успеят добре да управляват риска, който трябваше да поемат, обясни от своя страна министър Балтова.

17 програми и схеми за подпомагане действат в подкрепа на сектор туризъм и до момента помощта възлиза на над 685 милиона, допълни тя.

Държавата стои зад сектора и осигурява всички възможни условия той да може да работи спокойно и уверено в среда на противоепидемична обстановка, подчерта министър Балтова.

Докато съм служебен министър, аз на политически теми няма да говоря, категоричен е Кирил Петков.

Моята задача в следващите дни е да не се разсейвам, а да се опитаме да свършим максимално много работа, допълни той.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments