11.8 C
София
понеделник, май 23, 2022
НачалоНа фокусКирил Петков за ГКПП "Капитан Андреево": Борбата за границата е борба за...

Кирил Петков за ГКПП „Капитан Андреево“: Борбата за границата е борба за държавността

„Борбата за границата е борба за държавността“ – това заяви министър-председателят Кирил Петков по време на провелата се вчера среща със заместник-министъра на земеделието Иван Христанов. По време на срещата те обсъдиха сигурността на границата ни с Република Турция. „Благодаря на теб и твоя екип за решителните действия на „Капитан Андреево“, каза още премиерът. Бе подчертано, че тази граница не е външна само за България, но и за Европейския съюз.

Заместник-министър Христанов информира премиера Петков, че считано от петък Националната референтна лаборатория „Централна лаборатория по химични изпитвания и контрол“ (ЦЛХИК) към БАБХ извършва лабораторен анализ на пратки плодове и зеленчуци, преминаващи през ГКПП „Капитан Андреево“. Според него с това държавата в лицето на БАБХ за пръв път от 10 години насам си е върнала контрола на границата.

Христанов обясни, че  инспекторите извършват контрол в непрекъснат режим на работа, като са изпратени допълнителни екипи, които да подпомагат служителите на пункта. Той подчерта, че в резултат на саботаж от страна на частен оператор, който 10 години е изкуствено подържан монополист на границата, да извършва своите договорни задължения, трафикът на пункта е натоварен.

„БАБХ работи в непрекъснат контакт с турската страна при управление на процесите“, каза още Христанов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments