20.8 C
София
вторник, юни 6, 2023
НачалоНа фокусКирил Петков обеща на ГЕРБ подкрепа по политики

Кирил Петков обеща на ГЕРБ подкрепа по политики

Подкрепа по политики обеща Кирил Петков на ГЕРБ, ако успеят да съставят правителство. Това стана ясно от речта му при откриването на 49-ото НС.

„Ако първият мандатоносител успее да формира правителство с други политически сили, то може да е сигурно, че ние ще сме конструктивни по всички изброени политики и ще подкрепим тяхното приемане“, каза Петков. И допълни: „Също така може да бъде сигурно, че с цялата си сила ще се борим срещу всеки корупционен риск, несправедливо решение“.

Ако ГЕРБ-СДС не могат да съставят кабинет с първия мандат, ПП-ДБ ще предложат състав на Министерски съвет с втория.

„Крайно време е след толкова безуспешни опити българският парламент да започне да работи и да започнем да решаваме реалните проблеми на хората. Не през изпразнена от смисъл реторика, а с реална програма, която да отразява истински важните приоритети пред България“, каза Петков.

И описа първите приоритети: „земеделието и подпомагането на малките и средни ферми трябва да стане национален приоритет“.

„България има едни от най-плодородните земеделски земи в Европа. Време е да насочим повече средства в малките и средни ферми чрез работа на земеделската комисия в тясно сътрудничество с браншовите организации“, каза Петков.

Той разказа и че някои от районите у нас са откъснати, без магистрали, мостове, тунели и жп линии.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments