3.5 C
София
понеделник, декември 5, 2022
НачалоНа фокусКирил Петков посрещна Великден в Царево

Кирил Петков посрещна Великден в Царево

Министър-председателят Кирил Петков посрещна Великден в Царево. Той присъства на празничното богослужение за християнския празник Възкресение Христово в местната църква „Св. Успение Богородично“, придружаван от съпругата си.

Премиерът бе посрещнат от свещеника на храма отец Стоян Кралев. Той му подари икона, а на премиерската съпруга букет цветя. Преди да влезе в храма, премиерът огледа цепнатина по фасадата му.

Петков каза, че това е една от най-красивите църкви в България и посочи, че свещеникът на храма всеки ден работи със семейството си, за да изглежда това място толкова приветливо и красиво.

„И аз обещах, че за тази пукнатина ще помогна с лични средства, не с държавни. Тук трябва да се разграничат някои неща – държавните пари са на държавата и като казваме „давам“, трябва да се казва „давам от себе си“. За тази пукнатина ще дам от моите лични средства и ще сложа една кутия за дарения в Министерски съвет, който иска да помогне, да даде от себе си. Другото, което за мен е важно, е да се покаже, че в този ден всеки един от нас трябва да направи нещо малко повече от себе си, защото така ще оправим всички пукнатини в държавата. Не можем да чакаме някой друг да ги оправя“, заяви премиерът.

Отец Стоян каза, че е силно впечатлен, че министър-председателят е научил за този проблем, макар и малък. „Това е характерно за човек, който милее за църквата, човек на детайла – обича да отстранява проблемите навреме“, посочи отец Стоян.

Той пожела на премиера да има подкрепа от Бога.

Със свещ в ръка Кирил Петков обиколи църквата заедно със стотиците местни жители.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments