11.5 C
София
неделя, октомври 1, 2023
НачалоНа фокусКирил Петков предложи Асен Василев за премиер

Кирил Петков предложи Асен Василев за премиер

ПП обяви кой е кандидатът за премиер, който ще вземе проучвателния мандат за съставяне на нов кабинет. Това ще е Асен Василев, каза във видеообръщение Кирил Петков.

Няма да допуснем България да допусне грешната посока и чужди дипломати да дават посоката, каза Кирил Петков. Той смята, че именно Асен Василев е човекът, който няма да допусне всичко това.

България е на исторически вододел. Длъжни сме да продължим напред. За 6 месеца трябва да бъдат изпълнени най-важните за страната реформи. Нека се обединим в името на европейското бъдеще на България, категоричен е премиерът в оставка.

„Няма пост или позиция, които да са по-важни от тази задача. Затова вчера предложих на „Продължаваме промяната“ следващият български министър-председател да се казва Асен Василев. Имам му безпрекословно доверие. Рамо до рамо с Асен Василев започнахме промяната. Обещавам Ви рамо до рамо да я завършим“,  каза в обръщението си Кирил Петков.

„Каузата е просперираща България и това е по-важно от всеки пост! Заедно продължаваме промяната и не ни е страх!“, допълни той.

Мандатът предстои да бъде връчен от президента Румен Радев днес в 17.00 часа.

От ПП не казаха по-рано и категорично дали предложението им ще остане Кирил Петков или има друг кандидат. От ДБ обаче намекнаха, че има ново име.

Ето пълния текст на обръщението на Петков:

Уважаеми съграждани, уважаеми народни представители,

Преди тридесет и две години България пое по пътя на прехода. Тридесет и две години българското общество очаква да настъпи промяната: очакваме повече справедливост и независимост, по-добри условия за труд и икономически растеж, по-добри пътища, повече детски градини, по-добро образование за децата си, качествено здравеопазване, социална справедливост и грижа.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments