21.8 C
София
събота, септември 30, 2023
НачалоНа фокусКирил Петков призна, че Алексей Петров ги е помирил с Бойко Борисов

Кирил Петков призна, че Алексей Петров ги е помирил с Бойко Борисов

Никога не е имало среща между мен, Алексей Петров и господин Борисов, заяви в пред NOVA Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната“.

„След четвъртите избори Борисов изпращаше най-различни хора – контактори, емисари, да направи среща с нас. Ние отказвахме, защото се надявахме, че промяната може да продължи по начина, по който ние си я представяхме. Така продължи, не се срещнахме, но минаха петите избори и ние бяхме втора политическа сила“, припомни Кирил Петков. Тогава седнахме заедно с Асен, с лидерите на „Демократична България“, и си казахме, че искаме държавата да не отива в шести избори, каза още той.

Служебното правителство ни беше притеснило с договорите за газ, с корупционните рискове, които пак излизаха, с това, че България не отиваше към Европа, а вървеше в другата посока и решихме, че ще направим тази среща. Нашето решение беше на база на изборите и на база на задачите, които си поставихме, обясни Петков. Той посочи, че когато първата среща е осъществена, тя не е била, за да се говори за правителство и структура. Тя беше дали въобще да си говорим, каза Кирил Петков.

„Най-първата среща беше между мен, Асен Василев и господин Борисов. Темата не беше дали да има правителство, а дали да отворим разговор и дали имаме общи виждания за приоритети. Всичко, което се случи оттам нататък, разговорите, които се случиха за правителството, се случиха в парламента – с Мария Габриел, с акад. Денков, с политически лидери“, добави Кирил Петков.

За да е смислен този избор, трябва да оставим калните битки настрани, призова той. „Не трябва да имаме нито един празен ден в парламента, ако искаме да вземем парите от Плана за възстановяване. Шенген в момента се кове, ако не направим закона срещу прането на пари, ако не направим истинска антикорупционна комисия, никога няма да можем да имаме тези успехи“, отбеляза Кирил Петков.

Въпрос на дисциплина – така той отговори на въпроса дали ще има ротация в кабинета, както беше договорено предварително с ГЕРБ. Сигурен съм, че никой по никакъв начин не е предлагал никакви постове в никакви служби, каза още Кирил Петков.

Според него трябва да има лидерска среща, която да се проведе до края на седмицата. „Трябва да се видим лице в лице следващите дни“, заяви Кирил Петков.

„Искам да кажа ясно – моят баща има една прилика с Бойко Борисов – имат рожден ден на една и съща дата, но той никога не е членувал в БКП, никога не е членувал в служби и не се е занимавал с политика“, добави Кирил Петков. Той каза още, че се връща от САЩ, но не е бил на работно посещение в страната, а е пътувал по повод рождения ден на най-голямата си дъщеря.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments