13.3 C
София
сряда, септември 27, 2023
НачалоНа фокусКирил Петков: Ще се откажа от имунитета си, няма от какво да...

Кирил Петков: Ще се откажа от имунитета си, няма от какво да се страхувам

Ще се откажа от имунитета си доброволно, защото знам, че няма от какво да се страхувам.

Това заяви в личния си фейсбук профил съпредседателят на ПП Кирил Петков, след като прокуратурата предложи на главния прокурор да поиска от НС и неговия имунитет.

“Искането за сваляне на имунитет идва две години след като прокуратурата обяви, че няма как да разследва Петков за прословутата декларация за гражданството му, тъй като такъв състав на престъпление не съществува в Наказателния кодекс”, напомни малко по-рано днес също във фейсбук бившата говорителна на кабинета му Лена Бориславова.

„До прокурорите и службите за сигурност: не разбрахте ли, че сме решени да направим цялостна реформа в съдебната система и в овладяните български служби и че не може да ни спрете или уплашите?

Аз съм горд, че се отказах от второто си канадско гражданство, точно за да мога да бъда част от промяната, която идва и която след повече 30 години липса на справедливост най-накрая ще премахне институционално всички безконтролни и зависими служители на правосъдната система и системата за сигурност“, написа Петков.

Той обяснява, че ще изчака да се състави и заработи комисия в Народното събрание за неговия имунитет, „пред която да бъдат представени всички факти и доказателства, за да могат всички българи да видят ясно и нагледно как българската прокуратура се използва за политически натиск“. Но в деня ПРЕДИ комисията да вземе решението си, ще се откажа от имунитета си доброволно, защото знам, че няма от какво да се страхувам, заявявя съпредседатеят на „Промяната“.

Такава комисия ще се направи и по искането за имунитета на Бойко Борисов по „Барселонагейт“. Позицията на обединилите се в правителствено мнозинство ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е комисии да решават по всички искания към народни представители на рязко активизиралата се прокуратура. Депутатът от ПП Мирослав Иванов, годеник на Лена Борислалова, призова обаче преди ден лидера на ГЕРБ сам да се откаже от имунитета си.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments