13.8 C
София
неделя, март 26, 2023
НачалоНа фокусКитай регистрира шестмесечен пик на случаите на коронавирус

Китай регистрира шестмесечен пик на случаите на коронавирус

Китай вчера съобщи за най-високия брой заразени с коронавирус за последните 6 месеца, ден след като здравните власти казаха, че продължават да се придържат към строгите коронавирусни ограничения, предаде Ройтерс.

Новите случаи на заразяване са 4610, от които 588 са симптоматични, а 4022 – безсимптомни, съобщиха китайските здравни власти.

Това е най-високият брой заразени от 6 май насам. В петък новите случаи бяха 3837, от които 657 – симптоматични.

Макар че броят на новите случаи е изключително нисък по световните стандарти, от три години Китай неотклонно следва подхода си за „нулев ковид“, който включва локдауни, карантиниране на хора, често тестване и драстично намаляване на вътрешните пътувания.

На пресконференция вчера представители на здравните власти препотвърдиха решимостта си за „динамично прочистване“ на случаите на ковид.

Антиковидните мерки на Китай са „напълно правилни, освен това са най-икономичните и ефективните“, заяви Ху Сян, представител на здравните власти, който се занимава с контрол на заболяванията.

Китай трябва да продължи да се придържа към принципа да поставя на първо място хората и живота им, както и към по-широка стратегия за предотвратяване на привнасяне на случаи отвън и на поява ва вътрешни огнища на зараза, изтъкна Ху.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments