-1.8 C
София
понеделник, януари 30, 2023
НачалоНа фокусКовчегът с тленните останки на Бенедикт Шестнадесети бе изнесен на площад "Свети...

Ковчегът с тленните останки на Бенедикт Шестнадесети бе изнесен на площад „Свети Петър“ във Ватикана под аплодисменти и камбанен звън

Кипарисовият ковчег с тленните останки на почетния папа Бенедикт Шестнадесети бе изнесен на площада „Свети Петър“ пред едноименната базилика във Ватикана, предадоха АНСА и Асошиейтед прес.

Ковчегът бе положен в центъра на площада пред огромно множество от знатни персони и държавници, както и обикновени хора. При вида на ковчега те започнаха да ръкопляскат в знак на почит към бившия папа, а през това време отекна камбанен звън. Върху ковчега бе поставен екземпляр от евангелията.

Сред присъстващите официални гости са президентите на Италия, Германия, Полша и Того, канцлерът на Германия, краля на Белгия, френският вътрешен министър и бившата кралица на Испания София.

На площада започна двучасова литургия за покойния почетен папа. Тя ще бъде ръководена от папа Франциск, който бе докаран на инвалидна количка. В литургията ще участват кардинали, епископи и свещеници.

Много хора дойдоха на площада още през нощта. Сред тях имаше богомолци и почитатели на Бенедикт Шестнадесети, дошли от родната му Бавария, носещи традиционни баварски вълнени палта и баварски рокли. Някои от тях държаха плакати, на които на немски пишеше: „Благодаря Бенедикт“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments