Кога мога да посетя Виетнам? Поетапното възобновяване на туризма започва през ноември

0

Докато Виетнам се подготвя да посрещне туристите на курортния остров Фу Куок следващия месец, правителството разкри планове за потенциално отваряне на Хой Ан и залива Халонг за някои посетители през декември, преди да се отвори изцяло през юни следващата година.Повече от година след като пандемията принуди границите на страната да се затворят, Виетнам разработва поетапно подход за отваряне. В Phu Quoc следващия месец ще стартира пилотна схема, която да позволи на напълно ваксинирани посетители да пътуват до там без карантина, подобно на модела на пясъчника в Тайланд. Само туристи от това, което Виетнам категоризира като страни с нисък риск от COVID-19, могат да посетят Фу Куок по схемата, която включва САЩ, Австралия и държави в Европа, Близкия изток и Североизточна Азия.Първоначално броят на посетителите ще бъде ограничен, а пътуванията им ще бъдат ограничени до Фу Куок, където пандемията е относително добре поддържана. Но ако програмата е успешна, правителството обяви, че може да въведе подобна схема в избрани дестинации от декември, включително залива Халонг, Хой Ан, морския курорт Нячанг и Далат, столицата на приключенския спорт на Виетнам.

Международните туристи, които желаят да посетят, трябва да бъдат напълно ваксинирани, като втората доза се прилага най -малко 14 дни и не повече от 12 месеца преди датата на влизане, в допълнение към представянето на отрицателен резултат от PCR тест, направен не повече от 72 часа преди летене.

Виетнам също обмисля въвеждането на паспорти за ваксини или здравни карти, за да се улесни безопасното отваряне. Спецификите все още се обсъждат, но служителите се надяват системата да е налице, преди да отвори напълно границите за туристи по целия свят през юни следващата година.

Сн. Lonely planet

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук