Кога трябва да посетите Нова Скотия?

0

Есенна зеленина или меки плажове? Празнични цигулки или пиеси? Стегнат бюджет или пари за харчене? Вашето решение кога да посетите Нова Скотия зависи от вашия вкус, финанси и гъвкавост.Лятото е натоварено и скъпо, но не толкова скъпо или претъпкано като другите части на Канада. Зимата е най -евтиният период, но често е студена и снежна. Пролетта и есента са сезоните с изгодни предложения. Ето един полезен инструмент за планиране, за да сте сигурни, че ще извлечете максимума от пътуването си до многофункционалната морска провинция на Канада.

Най -доброто време за плажове и фестивали

Няма да сте сами в избора на лятото като идеален сезон за пребиваване в Нова Скотия. Юли и август посрещат около 750 000 посетители. Това е и случаят, когато 80% от годишните фестивали и събития са натъпкани в двата хиперактивни месеца. И все пак, докато топлото време и дългите слънчеви дни означават по -натоварени магистрали и по -бавно време за пътуване, това не е Париж. Тълпите рядко са нетърпими. Независимо от това, разумно е да резервирате предварително за настаняване и коли под наем (от пандемията има недостиг на автомобили в цялата провинция) и да тръгнете рано, ако искате да намерите прилично място за паркиране на плажа.

Най -доброто време за туризъм и сърф

Есента има по -кратко работно време. Но по-ниските цени, по-малко комари и ярък набор от есенна зеленина примамват мислещите за бюджета си.

Септември до началото на октомври е най -добрият туристически сезон в националния парк Kejimkujik и най -доброто време за посещение на остров Кейп Бретон, когато пътищата в района са по -тихи и горите са оцветени в есенни нюанси. Също така е почти сигурно да чуете музика на живо, която изкусително се носи от кръчмите и баровете, особено по време на фестивала на келтските цветове през октомври.

Сн. Lonely planet

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук