14 C
София
четвъртък, септември 29, 2022
НачалоVoayageКои държави избират руските туристи за почивка?

Кои държави избират руските туристи за почивка?

През последните месеци Русия значително разшири списъка на страните, с които полетите са официално възобновени, анализатори от онлайн услугата за резервации на хотели установиха коя от отворените дестинации представлява най-голям интерес за туристите, съобщава Ostrovok.ru.

Повече от три хиляди потребители на социални мрежи взеха участие в проучването.

Една трета от участниците в изследването признаха, че не планират да пътуват в чужбина, докато условията за такова пътуване не станат по-лесни.

За тези, които все още искат да отидат в чужбина, трите най-популярни държави включват дестинации за плажна почивка – Гърция стана лидер, до която всеки пети респондент иска да отиде (21 процента). На второ място са Малдивите – там искат да отидат 18 процента от анкетираните. Хърватия затваря челната тройка, като 14 процента от туристите мечтаят за почивка в Адриатика.

Други 13 процента от анкетираните заявяват, че биха искали да посетят Египет, а 12 процента мечтаят да отидат в Мексико. Всеки десети респондент е привлечен от Обединените арабски емирства.

Страните, които нямат пряк достъп до морето, са получили малко по-малък брой гласове на туристите – например девет процента от анкетираните искат да посетят Армения, а осем процента от анкетираните искат да посетят Сърбия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments