5 C
София
петък, декември 2, 2022
НачалоУ насКои политически сили влизат следващия парламент?

Кои политически сили влизат следващия парламент?

В ефира на „Здравей, България“ по Нова телевизия директорът на „Галъп Интернешънъл“ Първан Симеонов коментира резултатите от последното проучване на социологическата агенцията.

Изследването е направено в периода 3-11 юни сред 1012 пълнолетни българи, чрез интервю „лице в лице“ с таблети и поръчано от Българското национално радио (БНР). Абсолютната максимална грешка е ±3,1% при 50% дялове.

„Една от основните интриги е коя ще бъде първата политическа сила на тези избори. Трябва да кажа, че изследването обхваща частично периода, след като Слави Трифонов обяви, че няма да се кандидатира за депутат. Предполагам, че е възможно това да повлияе на финалното гласоподаване. Нека не забравяме, че вотът „за” Трифонов е вот „анти Борисов”. „Демократична България” пък укрепва в последните седмици. Важно е и дали протестните партии ще имат мнозинство. При ГЕРБ-СДС забелязваме плавен спад”, обясни Симеонов.

По думите му вотът в чужбина няма как да пренареди генерално политическата картина. Според него „Патриотите” имат най-голям шанс да минат бариерата от 4 %.

Изследването показва още, че до момента хората одобряват работата на служебното правителство.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments