-0.3 C
София
събота, януари 28, 2023
НачалоЗдравословноКои са модерните диети тази година

Кои са модерните диети тази година

Нова година – нова диета. Горе-долу така стоят нещата всеки януари при хората, борещи се с наднормено тегло. Търсят нещо революционно различно. Хвърлят се всички сили към него и наистина след около месец виждат малък резултат. Радват му се още 30 дни и след това ентусиазмът им спада. Започват да си позволяват малко повече неща и не след дълго килограмите се връщат. Демотивирани, се отказват до следващия момент, в който отново започнат да се мразят, когато се виждат в огледалото и не се харесват или пък се налага да си купят по-голям размер дрехи. Тогава обикновено се вземат в ръце за известно време, след което нещата се повтарят по приблизително същия начин.

Австралийски здравни експерти от колежа “Ендевър” твърдят, че на каквито и лишения да се подлагате, малко е вероятно да имате траен резултат, ако те водят до стрес и изтощение на организма. Според тях пандемията толкова много ни е измъчила емоционално, че не бива да си причиняваме и допълнителен стрес.

Затова са разработили наръчник от здравословни тенденции, които включват и полезни хранителни режими. Според австралийските специалисти всички екстремни диети като кето и гладуване трябва да излязат от мода и хората да се съсредоточат първо върху привеждането на ума си във форма, за да възвърнат контрола върху телата си. Диетоложката Лекси Крауч казва, че това може да е половината от битката, когато става въпрос за отслабване, здраве и поддържане на тегло. За да получите най-добри резултати от всеки нов хранителен режим, може би е необходимо да опитате и психологическа диета, посочва тя пред в. “Дейли мейл”. Това означава да проучите какво е полезно да ядете и да се придържате към него. Да му се радвате, когато го консумирате, а не да се тревожите и непрекъснато да броите калориите.

Освен върху правилното хранене да се съсредоточите и върху неща като почивка, движението на тялото, управляване на емоциите и правенето на упражнения като йога или медитация, които свързват всички тези неща. Австралийските специалисти наричат това уютно дружелюбие, известно в Дания като “хюгъ”. То изисква по-скоро проактивен подход за опазване на здравето, отколкото лекуване на болестта, която ви е застигнала.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments