5 C
София
четвъртък, март 30, 2023
НачалоНа фокусКомандирът на украинските сухопърти сили посети Бахмут

Командирът на украинските сухопърти сили посети Бахмут

Командирът на украинските сухопътни сили генерал-полковник Олександър Сирски е посетил град Бахмут, за който се водят ожесточени боеве, за да повдигне духа на защитниците и да обсъди стратегията с частите, които отбраняват града и околните населени места, съобщи Ройтерс, като се позовава на украинската армия.

Според анализатори в следващите дни украинските сили ще положат максимални усилия в отбраната на Бахмут, който през последните месеци е сцена на едни от най-кървавите битки от началото на руската инвазия.

В Телеграм украинските сухопътни сили съобщиха, че Сирски е изслушал спешните проблеми, поставени от командирите на място и е оказал съдействие за разрешаването им.

Смята се, че 57-годишният Сирски, един от най-опитните украински командири, стои зад стратегията за поражението на руските сили край Киев в началото на войната и в района на Харков през септември. В началото на февруари той каза, че добре обмислена система от инженерни съоръжения и естествен хълмист релеф са направили района на Бахмут непревземаема крепост, в която хиляди врагове са намерили смъртта си.

През уикенда украинските части предприеха серия контраатаки и отблъснаха руските сили край село Ягидне, след като наемниците от групата „Вагнер“ първоначално съобщиха, че са го завладели. От своя страна руското министерство на отбраната съобщи, че е унищожила украински саботажни и разузнавателни групи в зоната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments