Корнелия Нинова, БСП: Пред нас стои въпросът да доразградим стария модел на управление и да съградим нов

0

Пред нас стои въпросът да доразградим стария модел на управление и да съградим нов. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група в началото на 46-ото Народно събрани. Според нея за тази цел трябва да се пребори причината, която се намира в пленарната зала. По думите й коренът на проблема е заложен в лобисткото законодателство и от Народното събрание трябва да започне изкореняването.

„От името на ПГ на „БСП за България“ пожелавам на всички един стабилен парламент и разумни решения в интерес на хората. Изправени сме пред четири държавнически предизвикателства. Държавнически, а не партийни и само от нас зависи дали ще ги преодолеем или ще тласнем страната в политическа криза.

„Първото – избрани сме при най-ниска избирателна активност, откакто има парламентарни избори“, каза Нинова. Според нея това е знак към всички.
„Това е и задължение да компенсираме ниската легитимност, която имаме с много и смислена работа за повишаване на доверието на институцията парламент“, коментира Корнелия Нинова.

„Второто предизвикателство, по волята на народа имаме силно фрагментиран парламент. За да работи този парламент, е необходим диалог, а за съжаление той не съществува“, подчерта още Нинова и отчете, че това е грешка – фактическа и политическа. „Първата политическа партия вече се отказаха от това да са протестна партия и казаха, че са антисистемна. Уважаеми колеги, вие вече сте системна партия. Два пъти вече сте част от политическа система. В 45-ото Народно събрание имахте председател на парламента. Това ви прави част от политическата система вече. Днес червената линия не е системни и антисистемни, статукво или антистатукво, а такива, които имаме воля да променим стария модел на управление и такива, които искат да го запазят“, заяви още Нинова.

Сн. БСП

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук